Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[problem] Silnik Spartacus i poziomy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zaczynam dopiero przygodę z programowaniem i postanowiłem dzisiaj zakupić silnik Spartacus z gvw i od razu na wstępie mam problem na jakiej zasadzie działa system poziomów w tym silniku jak dopisać dalsze poziomy NIE PROSZĘ O GOTOWCE CHCĘ CZEGOŚ SIĘ NAUCZYĆ CHCĘ TYLKO ABYŚCIE MI PODPOWIEDZIELI JAK TO ZROBIĆ ! !

Opublikowano

chodzi mi o to jak dopisać system poziomów tym silniku bo jest jedynie tam napisany pierwszy poziom a ja chcę dopisać jeszcze 2 poziom 3 , 4, 5.....

Opublikowano

może to sformułuje inaczej chcę żeby było jak osiągnę 250 expa żeby był 2 lvl później jak osiągnę XXX expa osiągnę 3lvl i tak dalej

Opublikowano

kamvader

wiem że w tym folderze taka ciemna masa to ja nie jestem ;)

tylko jak to zrobić ?

czy samo skopiowanie tej jednej linijki wystarczy żeby był poziom 2 ? czy muszę coś z edytować w niej ?

Opublikowano

kurcze napotkałem kolejny problem a mianowicie opcja banowanie nie działa nie wiem czemu ale jak klikne banuj gracza to on i tak może sie zalogować i grac wiecie co może być ?

Opublikowano

Lepiej żeby przenosiło na stronę jakąś lub wylogowywało jak jesteś zabnowany. Dajesz do IFa polecenie refresh(zbanowany.php) jakoś tak. Piszę tak bo jestem na komie ;)

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

Dzięki

Perfect7M i kamvader

Dopisałem taką instrukcję war. jak wy doradziliście mi ;)

czyli : jest to chyba w miarę poprawnie ;p

If($player->banned = 1) header('refresh: 1; url=?a=logout');

tylko mam problem bo loga nawet graczy nie zbanowanych ;/ od czego to może zależeć ?

EDIT ogarnełem to

If($player->banned >= 1) 
{
echo "<font color=red>ZOSTAŁEŚ ZBANOWANY ! !</font> ";

header('refresh: 1; url=?a=logout');

}

a macie jakiś pomysł jak można by zrobić to żeby nie dopisywać do każdej podstrony tej instrukcji tylko np. w jednym to pliku by było ? ;p

Lajki dam za kilka godzin bo mam limit wykorzystany :P

Opublikowano

No ładnie ;) Możesz też zrobić nową zakłade gdzie będzie pisał za co dostał bana itp ale to już więcej roboty z tym :)

WymianaSMS.pl - wymień smsy na kupony paysafecard, steam lub doładowania telefoniczne!

Opublikowano

a czy muszę tego if'a dawać na każdej podstronie żeby sprawdzał czy da się to jakoś uprościć żeby on się sam wczytywał ?

dobra nie było pytanie chyba wiem jak to juz zrobić ;p

@edit

kongo

już zmieniłem

kamvader

dzieki za podpowiedź spróbuje zrobić jak mówisz ;p

Opublikowano

Musisz wrzucić tego IFa do Index.php ;) Bo on jest includowany do każdej strony ;) Tylko jak dasz do indexu to musisz przekierowanie na inną strone zrobić albo wylogowywać bo przeglądarke zmuli i będzie pisało Loop coś tam :)

Pomogłem? Daj Like'a :D

Opublikowano

Perfect7M

W moim przypadku to plik index dzięki Wszystkim za pomoc !

Lajki dam wszystkim tylko narazie mam limit wykorzystany za kilka godz będą (NIE ZAPOMNĘ) :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...